Historien om konseptet Fogden fra Øvre Eiker stammer fra flere år før det faktisk ble etablert gjennom flere år med endringer og finjusteringer.
Grunnleggeren Ingeborg Elise Moen vokste opp blant gårder, jorder og skog på gården Fogderud i Øvre Eiker kommune, og fikk allerede fra barndommen vite hvor viktig det er med norsk landbruk og matproduksjon. Da hun ble voksen utdannet hun seg både til kokk, butikkslakter og agronom.
Ingeborg merket tidlig i yrkeslivet at hun hadde en høy yrkesstolthet, kreativitet og store krav til kvalitet i sitt arbeid, men følte at hun ikke fikk gitt alt hun ville ved å bare være ansatt. Så da kom hun frem til at det å skape noe nytt og eget hvor kreativiteten og yrkesstoltheten kunne brukes mer, var den rette veien å gå. Så nå har hun lagt grunnlaget for at Fogden kan settes i live rundt om i landet.
I 2023 kom endelig konseptet «Fogden» på plass etter en lang planleggingsprosess. Navnet kommer fra gården som Ingeborg kommer fra hvor skattefogden i bygda bodde før familien tok over gården for snart 80 år siden.
Det viktigste for oss i vårt virke er gode smaksopplevelser med så lokale råvarer som mulig uten at det går på bekostning av kvalitet.
Vi fokuserer på å følge året med de sesongvariasjonene som er slik at vi kan tilby ferske råvarer i de sesongene det finnes slik som eksempelvis jordbær om sommeren, får om høsten og skrei om vinteren.
I dag driver vi kun fra Bingen i Øvre Eiker i samarbeid med Bryggerhuset Fram-Sønju Gård. Tidligere har vi også drevet konseptet som restaurant i Hamar som fikk særdeles gode kritikker.
Vi er på jakt etter flere plasser i landet hvor vi kan etablere oss, og tar gjerne en prat med gårdeiere, allerede etablerte serveringssteder og potensielle bedriftsledere i serveringsbransjen om hvilke muligheter som finnes i samarbeid med oss. Vi har en åpen og varm kultur med kort vei til avgjørelsene hos oss så ta kontakt dersom du mistenker at vi kan være interesserte!